Logotipo Universidade de Vigo

Select your language

A Universidade de Vigo coordina este curso académico dous proxectos EU-FORA, programa de formación da Autoridade Europea de Seguridade Alimentaria (EFSA) de avaliación de risco alimentario. Trátase dos proxectos AlgaeSafe, centrado en aditivos funcionais derivados de algas, e Innov2Safety, de avaliación do risco de substituír conservantes sintéticos por ingredientes naturais. Ao seu abeiro, dúas investigadoras lusas realizan estadías formativas na UVigo.

O programa europeo EU-FORA busca a través das súas bolsas formar especialistas en avaliación de riscos en seguridade alimentaria mediante estancias internacionais en institucións de referencia. As iniciativas, indican desde a Oficina de Proxectos Internacionais da UVigo, reafirman o compromiso da institución académica coa seguridade alimentaria a nivel europeo e impulsan a formación e especialización en avaliación de riscos alimentarios. AlgaeSafe e Innov2Safety, sinalan, "contribúen significativamente ao desenvolvemento do coñecemento en avaliación do risco alimentario e á seguridade alimentaria en Europa" e a Universidade de Vigo, a través destes proxectos, "segue consolidando o seu compromiso coa investigación e a formación neste ámbito”.

Ler a nova completa no DUVI