Welcome to the web page of the Analytical Chemistry and Food Department at the University of Vigo

The Department of Analytical Chemistry and Food has its origins in the Colleges of Vigo and Ourense, created in 1972 and belonging to the University of Santiago. With the creation of the University of Vigo in 1990, the establishment of the Department of Pure and Applied Chemistry was approved.

The current Department of Analytical Chemistry and Food was founded in 1992, grouping together three areas of knowledge: Analytical Chemistry, Nutrition and Food Science, and Toxicology.

The Department is integrated by 28 teachers, 22 of which are tenured full-time. They develop teaching and research activity in the Faculties of Chemistry, Marine Sciences and the Technical School of Industrial Engineering, all of them in the Campus of Vigo, as well as in the Faculties of Sciences and Educational Sciences, both located at the Campus of Ourense.


Last News

  • La Doctora Vanesa Romero Rivas ha obtenido el Premio Extraordinario de Doctorado en la convocatoria 2016 (Ámbito de Ciencias, Campo CNEAI: Química con la Tesis dirigida por los Prof. Carlos Bendicho e Isela Lavilla, que lleva por título: "Síntesis, caracterización y aplicación de especies metálicas mediante Fluorescencia de Rayos-X por reflexión total". El acto de entrega del Premio se celebrará el próximo 27 de enero, día de Santo Tomás de Aquino, a las 12 horas en el Salón de actos de la Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales."
  • Publicación del Reglamento del Departamento definitivo. Ver "Normativa"
  • La Doctora Inmaculada De La Calle González ha obtenido el Premio Extraordinario de Doctorado con mención Internacional de la Tesis dirigida por los Prof. Carlos Bendicho e Isela Lavilla, que lleva por título: "Advances ultrasound-assisted sample pre-treatment for trace elemental analysis by atomic spectrometric techniques". El acto de entrega del Premio se celebrará el próximo 28 de enero, día de Santo Tomás de Aquino, a las 12 horas en el Salón de actos de la Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales."

Departamento de Química Analítica y Alimentaria. Facultad de Química (2 planta). Universidad de Vigo (Campus de Vigo) 36310 Vigo, España

Telf/Fax: 986 812 322 | depc07@uvigo.es